12 september 2020
17:00

Karlslunds IF FK

Referat: IF Karlstad Fotboll - Karlslunds IF FK

Ja, det blev en skön och viktig seger borta mot IF Karlstad Fotboll idag efter att Tidjani Diawara och Sermed Habib blivit målgörare framåt och segersiffrorna skrevs till 1-2 till Karlslund!

Karlslund hade dagarna innan match en del sjukdom i truppen, men efter att Karlstad nekat en matchflytt, senare med uppbackning från SvFF, så knöt de friska grabbarna från Karlslund näven i fickan och ställde upp med nedanstående lag.

Noterbart är att Hugo Dicksen, 17 år, är med i matchtruppen som till vardags tillhör klubbens U-trupp. Även att Konrad Gustafsson gör efterlängtad comeback efter sin knäskada, dock råkar han åter under matchen ut för skada, oklart hur allvarligt det är i detta nu.

En annan anekdot är att detta är första gången i vår klubbs historia som hälften av matchtruppen i A-laget är födda på 2000-talet, fina siffror som vi som klubb som står för att våga satsa ungt är stolta över.

Jakob Kindberg
Dennis Koss – Edvin Tellgren – Konrad Gustafsson – Christopher Alp
Ibrahim Habib – Jonathan Lundberg – Sebastian Loyola Nydén
Nadir Ayéva – Tidjani Diawara – Sermed Habib

Avbytare:
Oscar Franck, Gabriel Kopkin, Lukas Julher, Hugo Dicksen, Elias Jangdin, Pontus Hatula, Salim Ali Mohammed

Ja, pulsen rusar nog inte upp allt för mycket eller för många gånger hos den digitala publiken under den första halvtimmen av matchen. Vi får se två lag som spelar säkert och tålmodigt, där det är Karlstad som kommer till fler avslut överlag, men där det ändå är Karlslund som vinner statistiken i den första halvleken med avslut på mål, dubbelt så många faktiskt, två mot Karlstads ett. Ett av dessa två avslut uppkommer i den 38:e minuten då Ibrahim Habib återerövrar bollen centralt och spelar upp till Nadir Ayéva som på volley spelar vidare bollen till Tidjani Diawara och som avslutar snyggt upp i nättaket, 0-1 till Karlslund!

Ett viktigt mål för Karlslund och som spikar halvtidsresultatet.

I den andra halvleken fortsätter Karlslund att ligga rätt i defensiven och tillåter inte alltför mycket för värmlänningarna. I den 63:e minuten ska det smälla till igen för Karlslund som genom en omställning som startar med Ibrahim Habib och som i sin tur spelar upp till Diawara som smart hoppar över bollen med syfte att nå Sermed Habib. Bollen studsar dock tillbaka på en försvarare till Diawara, som tänker att ”jaja, då får jag spela fram den själv då”, och gör så till Habib, ytterforward för dagen, och som avslutar med ett hårt skott i mål, 0-2!

Karlstad trycker på lite mer på slutet, men det är först på övertid som de lyckas reducera. En hög boll in i straffområdet och där en värmlänning kan nicka in bollen i mål. Minuten senare blåser domaren av och Karlslund vinner matchen med 1-2 och tar med sig tre viktiga poäng hem till Örebro.

In under matchen kommer Gabriel Kopkin, Pontus Hatula och Lukas Julher.

NA: Karlstad vägrade coronaflytta matchen – då vann Karlslund trots sju spelare borta
SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nästa match för Karlslund spelas lördag 19 september då laget tar sig an Nyköpings BIS på bortaplan.